‘Vanuit comfort kiezen voor het pad dat bij jou past’

Peter Post en zijn toenmalige werkgever besloten uit elkaar te gaan. Hij werd gewezen op Het Publieke Domein en ging in gesprek; de rest is geschiedenis. “Ik heb er geen moment spijt van: ik zit echt op mijn plek.”

Peter was werkzaam als gemeentesecretaris. Zijn werkgever en hij besloten uit elkaar te gaan. Om de persoonlijke relatie goed te houden, lieten ze de officiële afwikkeling aan advocaten. Zijn eigen advocaat wees hem tijdens dit traject op het bestaan van Het Publieke Domein en hij besloot met ze in gesprek te gaan.

Comfort

“Toen ik contact opnam, kreeg ik meteen een goede en warme indruk van Het Publieke Domein”, vertelt Peter. “Binnen twee dagen zat ik bij Rennie Hooi en Marlijn van Ommen, de twee directeuren, aan tafel. Ook dat gesprek verliep heel plezierig. Ik heb daarna ook contact gezocht met andere bureaus, maar de mogelijkheden bij Het Publieke Domein waren veel groter. Wat me vooral aantrok, is dat je in vaste dienst komt en dat ze je arbeidsvoorwaarden overnemen. Ik heb door omstandigheden een pensioengat en ik ben nu 63. Voor mij was het daarom belangrijk dat mijn pensioenopbouw doorging. Het aanbod dat ik kreeg leek bijna te goed om waar te zijn. Maar verschillende mensen in mijn netwerk bevestigden mijn goede indruk van Het Publieke Domein, dus ik besloot er gewoon voor te gaan.”

Nieuwe uitdagingen 

“In februari 2019 kwam ik in dienst bij Het Publieke Domein. Ze ondersteunen je in je verdere ontwikkeling en geven je tijd voor een pas op de plaats als je dat nodig hebt. Daar had ik geen behoefte aan; ik wilde gewoon zo snel mogelijk weer aan de slag. Ik heb met veel plezier het executive programma doorlopen met gelijkgestemden. 2019 heb ik vooral gebruikt om te solliciteren en te netwerken. Eind januari 2020 ben ik aan de slag gegaan bij de gemeente Emmen en daar zit ik nu nog steeds. Ik begon ad interim als programmamanager Omgevingswet en later kwam de functie van Teamleider Vergunningen Leefomgeving erbij. Het bevalt me erg goed en ik zie mezelf dit interim werk nog wel even doen. Ik vind het erg leuk om nieuwe organisaties en nieuwe mensen te leren kennen en nieuwe uitdagingen op te pakken. Ik heb ook nooit het plan gehad om op mijn 67e te stoppen met werken, dus ik kan nog wel even vooruit.”

Zonder risico

Peter heeft geen moment spijt gehad van zijn keuze voor Het Publieke Domein. “Ze bieden je het comfort van een vaste aanstelling met behoud van je arbeidsvoorwaarden. Dat is enorm plezierig want het ontzorgt in belangrijke mate en het geeft je de rust om je carrière te vervolgen op een manier die bij jou past. Ik kan iedereen aanraden om Het Publieke Domein mee te nemen in je keuze voor een nieuwe carrière. Eigenlijk loop je geen enkel risico: vanuit een vast dienstverband kun je kiezen voor het pad dat bij jou past.”