‘Bij Het Publieke Domein krijg je tijd en ruimte om te groeien en bloeien’

Ton Verweij kwam bij zijn voormalige werkgever in een situatie terecht ‘waarin het niet meer liep zoals het moest’. Op aanraden van zijn werkgever ging hij in gesprek met Het Publieke Domein. “Bij Het Publieke Domein krijg je tijd en ruimte om te groeien.”

“Ik kende Het Publieke Domein al via iemand in mijn omgeving, die er al werkte. Tijdens het prettige gesprek dat ik met ze had, gaven ze mij het gevoel dat ik welkom was. Alles bijzonder laagdrempelig en vanuit een positieve houding. Bij Het Publieke Domein ben en blijf je zelf in de lead, maar ze ondersteunen je zodat je een volgende stap in je carrière kunt zetten. Ook nadat ik in dienst kwam, maakten ze dat helemaal waar.”

Training en opleiding

“Het Publieke Domein bood onder meer mogelijkheden om trainingen en opleidingen te volgen. In de tijd dat ik in dienst was, heb ik ook verschillende trainingen gevolgd. Zo deed ik onder andere een Prince 2- en een managementtraining. Door die trainingen neem je afstand en kijk je opnieuw. Je bent je meer bewust van wat je doet en staat stil bij mogelijkheden om het anders te doen. Als je lang ergens werkt, doe je sommige dingen op de automatische piloot, bij Het Publieke Domein heb ik opnieuw leren kijken. Daarnaast kreeg ik de mogelijkheid om lezingen en workshops te volgen over presenteren en pitchen en tips over solliciteren.”

Passende organisatie

“Ik vond eerst een tijdelijke baan, bij een gemeente in het sociaal domein. Daar deed ik een opdracht om de samenwerking binnen het sociaal domein te verbeteren. Daarna kwam de vacature bij de gemeente Scherpenzeel voorbij, daar ben ik nu in dienst. Inhoudelijk doe ik vrijwel hetzelfde werk als ik deed voor mijn tijd bij Het Publieke Domein; ik was en ben manager bedrijfsvoering. Maar ik zit nu bij een organisatie die beter bij me past. Ik word in april 60, een grote carrièrejager ben ik niet meer. Ik wil op een prettige manier werken en iets betekenen voor de organisatie. Voor mij is werkplezier het belangrijkste en op dit moment heb ik het erg naar mijn zin.”

Kansen

“Ik geef mensen graag mee dat Het Publieke Domein een mooie stap is op weg naar een baan die beter bij je past. Ze bieden mogelijkheden om je verder te ontwikkelen en ze geven tijd en ruimte om te ontdekken wat echt bij je past. Die ruimte vond ik ook erg prettig. Als je te lang in een niet-passende baan blijft hangen, dan loop je soms ook persoonlijk averij op. Bij Het Publieke Domein krijg je tijd en ruimte om te groeien en te bloeien, zodat je een positieve stap maakt naar een nieuwe toekomst. Ze hebben mij daarmee echt geholpen.”