‘Ik vind het heerlijk om een veelzijdige baan te hebben’

Als alleskunner staat Helma Fokkink overal voor open. Een sterk uitgangspunt met een mooi resultaat: na haar vertrek als leidinggevende bij een gemeente is zij sinds begin dit jaar via Het Publieke Domein (HPD) aan de slag als gemeentelijk adviseur Kunst en Cultuur. “Bij Het Publieke Domein komen veel vacatures binnen. Ze hebben een groot netwerk door het hele land.”

Door een reorganisatie kwam haar baan als leidinggevende te vervallen. Helma ging niet bij de pakken neerzitten en kreeg een aanbod. “Binnen dezelfde gemeente kon ik als teamleider WMO aan de slag. Dat was een tijdelijke functie, prima als tussenstation, maar oké dat het ophield. Ik ben een alleseter en vind het heerlijk om een veelzijdige baan te hebben of wisselende opdrachten te doen.”

Gehoord en gezien

Toen haar tussentijdse functie voor het team WMO ophield, ging Helma op zoek naar een nieuwe uitdaging. In deze zoektocht stuitte ze op Het Publieke Domein. “Daar kon ik snel terecht voor een gesprek, dat heel warm en prettig was. Ik voelde me gehoord en gezien.” Slechts een paar weken later zat ze al aan tafel bij een andere gemeente. “Zij zochten iemand die een cultuurplan kon schrijven en coördineren en daarvoor ook een uitvoeringsplan kon opstellen. Een tijdelijke opdracht om de vaste medewerkster te vervangen die met zwangerschapsverlof ging.”

Vrolijk verder

Helma vindt haar baan inhoudelijk en afwisselend. “Ik werk samen met collega’s en zit regelmatig aan tafel met de wethouder Cultuur en bij de raad en organiseer brainstormsessies met collega’s en met het lokale culturele veld.” Ze vindt het totaal geen probleem om dit werk als tijdelijke klus te doen. “Het is een mooi afgebakende opdracht, waarbij ik van A tot Z betrokken ben. Hierna ga ik weer vrolijk verder.”

“Met mijn brede interesse en ervaring kijk ik vol vertrouwen uit naar een nieuwe functie of opdracht. Eigenlijk sta ik overal voor open, hoewel vooral van kunst en cultuur, onderwijs, evenementen en citymarketing en zorg mijn bloed sneller gaat stromen.”

In het vizier

Dat haar persoonlijke coach van Het Publieke Domein een vinger bij haar aan de pols houdt in dit proces, vindt Helma een fijn idee. “Het is prettig om met iemand te kunnen sparren over wat je verwacht in een baan en over je ervaringen met solliciteren. Het voelt als een warm bad, een thuisbasis waar ik altijd naar kan terugkeren. Maar dat zal nooit voor lang zijn, omdat er zo veel leuke vacatures bij HPD binnen komen. Ze hebben een groot netwerk door het hele land. Die vacatures proberen ze overigens in eerste instantie persoonlijk te matchen, voordat het in hun vacaturebank komt. Dat ze je zo in het vizier hebben, maar toch alle ruimte geven om zelf te kijken wat passend is, spreekt mij erg aan.”