‘Samenwerken aan maatschappelijke vraagstukken’

Astrid Vreugdenhil werkte bij een organisatie die een kant op ging die niet meer bij haar paste. Ze nam contact op met Het Publieke Domein. En de rest is geschiedenis. “Bij Het Publieke Domein ervaar ik het beste van twee werelden. Ik doe verschillende opdrachten op verschillende plekken binnen een vast dienstverband. Die combinatie vind ik heel fijn.”

Astrid Vreugdenhil werkte als afdelingshoofd zorg en welzijn bij een gemeente. Lange tijd deed ze dat met veel voldoening. Toen de organisatie een kant op ging die niet meer paste, besloot dat ze een nieuwe stap wilde maken. In die tijd, in 2018, las ze over Het Publieke Domein. “Ik was onder de indruk van dat artikel en de aanpak die daarin naar voren kwam. Vooral het vaste dienstverband dat Het Publieke Domein in het vooruitzicht stelde, sprak me aan. Ik was op zoek naar een vast dienstverband, maar niet per se op een vaste plek. Het leek me leuk om verschillende opdrachten op verschillende plekken te doen. Toen ik het artikel las dacht ik: ‘dat kan dus ook!’.”

Prettig gesprek

Astrid benaderde Het Publieke Domein. “We hadden een prettig gesprek. Toen ik in dienst kwam werd mijn goede indruk bevestigd. Ze kijken naar wat je kan en wil en bieden ondersteuning in de vorm van coaching en training. Mijn eerste opdracht was intern. Het Publieke Domein is en was snelgroeiend. Snel nadat  ik er kwam eind 2018 wonnen ze een aanbesteding voor de inzet van flexibel personeel in een regio in Noord-Holland. Ik ben samen met  collega’s met de implementatie aan de gang gegaan. Zo heb ik de organisatie goed leren kennen.”

Verschillende perspectieven

“Daarna ben ik op opdracht blijven werken, onder andere voor een zusterorganisatie van Het Publieke Domein, De Impuls voor de Zorg. Samen met een collega heb ik jeugdhulpaudits à la IGJ ontwikkeld, waarmee we de kwaliteit van de jeugdhulp in de praktijk meten. Deze audits voeren we ook uit. Ik zit wat dichter bij de uitvoering in de opdrachten die ik nu doe en bij mijn oorsprong, de jeugdhulp. Ik vind het belangrijk om met maatschappelijke vraagstukken bezig te zijn. In samenwerking met anderen wil ik die vraagstukken verder helpen en daarin een verbindende rol spelen. Dat doe ik nu al een tijdje met veel plezier voor verschillende opdrachtgevers en vanuit uiteenlopende invalshoeken. Ik kan daardoor vanuit de verschillende perspectieven van cliënten, jeugdhulporganisaties en gemeenten naar dezelfde inhoud kijken, dat is bijzonder leerzaam.”

Passende plek

Welk advies kan en wil Astrid meegeven aan mensen in vergelijkbare situaties als waar zij in zat? “Denk in mogelijkheden. Blijf niet in een positie hangen waarin je bent uitgegroeid. En onderneem. Bij Het Publieke Domein krijg je zekerheid én de ruimte om te kijken naar iets wat beter bij je past. Het Publieke Domein wil echt aansluiten bij wat jij kan en wat jij wil. En, dat vind ik nog steeds heel bijzonder, hun aanpak werkt. Je komt op een plek die goed past en waar je mooie dingen kunt realiseren.”