‘Nog voor mijn kennismakingsgesprek had ik al een baan’

Jon den Boef was vastgelopen bij zijn werkgever. Een collega van de afdeling Personeelszaken wees hem op Het Publieke Domein. Nog vóór hij daar langsging voor een kennismakingsgesprek, kreeg hij al een aanbod voor een mooie baan. “Dat is tekenend voor Het Publieke Domein: ze hebben een enorm netwerk met goede contacten.”

“Mijn vorige werkgever en ik pasten niet meer bij elkaar. Mijn collega opperde Het Publieke Domein als oplossing en dat klonk goed, dus ik werd ingeschreven. Er stond een kennismakingsgesprek op het kantoor in Zeist gepland. Maar dat werd eigenlijk meer een arbeidsvoorwaardengesprek, want ze hadden meteen al een baan voor me. Ik kon voor een klus van een jaar aan de slag bij de gemeente Medemblik. Dat werd overigens iets langer – inmiddels werk ik er al ruim twee jaar met veel plezier.”

Ogen op de toekomst

“Eenmaal in dienst bij Het Publieke Domein kreeg ik ook een begeleidingstraject aangeboden. Ik deed onder andere een competentietest en sprak met een psycholoog. Daarnaast ga ik regelmatig in gesprek met Het Publieke Domein over hoe het gaat, wat ik wil en hoe zij me daarin kunnen ondersteunen. Want de ogen zijn ook op de toekomst gericht. Als deze klus bij de gemeente Medemblik afloopt, waar kan ik dan terecht met mijn kwaliteiten? Dat houden we samen goed in de gaten. Fijn idee dat ik altijd kan terugvallen op hun grote netwerk.”

‘Fijn idee dat ik altijd kan terugvallen op hun grote netwerk.’

Luisteren naar behoeften

“Ik heb bij Het Publieke Domein altijd het gevoel dat er echt naar mijn behoeften geluisterd wordt. Ik heb voor mijn werk bijvoorbeeld actuele kennis over de nieuwe Omgevingswet nodig. Als het me niet lukt die bij de gemeente zelf op te doen, weet ik dat ik kan aankloppen bij Het Publieke Domein. Zij helpen me dan op weg naar de juiste cursussen. Zo helpen ze mij ook me voor te bereiden op een toekomstige baan. Ik merk echt dat ze er alles aan doen om mij aan het werk te hebben en houden. En ik vind het heel prettig dat dat met een open blik gebeurt – alles is bespreekbaar.”

Vangnet

“Nog een pluspunt van de dienstverlening van Het Publieke Domein vind ik de bijeenkomsten die ze organiseren. Daar ontmoet ik collega’s van andere overheidsdiensten uit het hele land. Zo voel ik dat ik er niet alleen voor sta. Het is echt een warm bad waarin ik terechtgekomen ben. Anderen die zich klem voelen zitten bij hun werkgever wil ik dan ook aanraden om contact op te nemen met Het Publieke Domein. Ontdek hoe ze jou ook dat vangnet kunnen bieden en je weer op de rit kunnen krijgen. Uiteindelijk zie ik Het Publieke Domein als een springplank naar continuïteit.”