‘Niet alleen een nieuwe baan, maar een heel nieuwe carrière’

Raymond Bertram ging in gesprek met Het Publieke Domein, had een klik en maakte de stap. ‘Ze ontvangen je op een prettige manier en je krijgt passende persoonlijke begeleiding; ze zorgen voor omstandigheden waarin jij optimaal functioneert.’

“Op mijn vorige werk liep het niet meer lekker”, vertelt Raymond. “Ik besloot om me heen te kijken en één van de partijen waarmee ik in gesprek ging was Het Publieke Domein. Dat gesprek verliep goed: we hadden een klik en spraken meteen al over mogelijk interessante functies en welk traject ik zou volgen. Ten opzichte van andere bureaus sprong Het Publieke Domein eruit. Ze nemen je contract over en nemen je in vaste dienst. Je risico’s zijn daardoor beperkt.”

Ruimte

“In maart 2018 kwam ik in dienst en startte ik met een Duurzaam Inzetbaarheidstraject (DIT) en een KernTalentenassessment (KTA). Die waren heel waardevol. Een KernTalentenassessment brengt zaken naar boven waarvan je je minder bewust bent, maar die je wel herkent. Het Publieke Domein stelt je ook in staat om te investeren in je (persoonlijke) ontwikkeling. Toen ik in dienst kwam, gaf ik aan dat ik graag wat extra cursussen wilde doen. In de ICT, waarin ik actief was en ben, volgen de ontwikkelingen elkaar snel op; stilstand is al snel achteruitgang. Ik wilde me ook graag specialiseren. Ik was altijd een generalist en wilde me specialiseren, meer de diepte in. Het Publieke Domein gaf me de ruimte om in mezelf en in mijn carrière te investeren.”

Toekomst

In september 2019 ging Raymond in Arnhem aan de slag bij de brandweer van de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden (VGGM). ‘Ik werkte in het virtual experience center waar ze brandweerlieden virtueel opleiden. Sinds anderhalve maand ben ik in dienst bij De Connectie, een samenwerkingsverband van de gemeenten Arnhem, Renkum en Rheden. Daar doe ik een groot ICT-migratietraject. Die opdrachten die ik heb gedaan, bevallen me ook goed maar mijn toekomst ligt toch bij een vaste baan dichterbij huis. Ik woon in Zuid-Limburg en wil hier ook niet weg. Ik zou graag aan de slag gaan in mijn woonomgeving en ik ga ervan uit dat dit ook gaat lukken.”

Warme organisatie

“Ik ben heel blij dat ik de stap naar Het Publieke Domein heb genomen”, vertelt Raymond. “Het is een heel warme organisatie. Ze ontvangen je op een prettige manier en je krijgt passende persoonlijke begeleiding: ze zorgen voor omstandigheden waarin jij optimaal functioneert. Ik kan iedereen die op zoek is naar een nieuwe uitdaging aanraden om contact op te nemen met Het Publieke Domein. Ik was zelf vooral heel blij dat er begrip was dat ik wilde doorgroeien naar een specialistische functie en dat ik daar de mogelijkheden voor kreeg. Het Publieke Domein helpt je niet alleen op weg naar een nieuwe baan maar ook met het maken van een hele nieuwe stap in je carrière.”