‘Ik werk weer in een leuke omgeving met uitdagingen’

Toen Piet van Beurden toe was aan een nieuwe uitdaging werd hij gewezen op Het Publieke Domein. Hij maakte de switch en kreeg er geen moment spijt van. ‘Ik werk weer in een leuke omgeving met uitdagingen die ik vol energie aanga.’

Piet begon zijn carrière in 2006 bij de Brandweer Brabant-Noord. In de loop der jaren voerde hij daar verschillende functies uit. De laatste jaren werkte hij er als informatiemanager en merkte hij steeds meer dat hij toe was aan een andere uitdaging. “Ik had het gevoel dat ik geen ontwikkelingen meer van de grond kreeg, geen energie meer kreeg van het dagelijks werk. In goed overleg hebben mijn leidinggevende en ik besloten om te kijken wat mijn mogelijkheden extern waren.”

Overstap

“Tijdens het zoeken naar een nieuwe uitdaging werd ik geattendeerd op Het Publieke Domein. Ik nam contact met hen op en kreeg de uitnodiging voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek vertelden zij mij wat de visie en werkwijze van Het Publieke Domein was. Wat mij vooral aansprak was het feit dat je als persoon centraal staat bij Het Publieke Domein. Het besluit om over te stappen naar Het Publieke Domein heb ik daarna snel genomen.”

Profiel

“De start bij Het Publieke Domein was intensief”, vervolgt Van Beurden. “Je start met een Duurzaam Inzetbaarheid Traject, een DIT. Dit bestaat onder meer uit een assessment en een onderzoek naar jouw kerntalenten. Het doel daarvan is nagaan waar jouw kracht en motivatie liggen, maar ook om vast te stellen wat de dingen zijn die je beter kunt vermijden. Deze analyse, gecombineerd met de inzet van een jobcoach, leidt tot een profiel van de (werk)omgeving waarin jij het best tot je recht komt. In mijn geval was dit informatiemanagement en leidinggeven. Naast het DIT biedt Het Publieke Domein overigens ook allerlei aanvullende cursussen aan zoals Lean, Scrum, Prince2 en presenteren. Dit alles om je voldoende bagage mee te geven voor je toekomstige nieuwe uitdaging.”

Rust en zekerheid

“Het uitgangspunt bij Het Publieke Domein is dat je energie moet krijgen van wat je doet. Daarom krijg je de ruimte en tijd om te zoeken naar passende uitdagingen zonder (dreigend) verlies van inkomen of pensioenbreuk. Die rust en zekerheid zorgen dat je bewust zoekt naar opdrachten of vacatures waarin je genoeg uitdaging vindt. Ik vond die uitdaging bij de gemeente Loon op Zand. Daar werk ik nu als coördinator Informatiemanagement. Een leuke omgeving met uitdagingen die ik vol energie aanga.”

Toekomst

“Ik zie mijn toekomst positief tegemoet”, vertelt Van Beurden. “Het Publieke Domein heeft ervoor gezorgd dat ik een nieuwe uitdaging heb gevonden. Dat gun ik anderen ook. Iedereen die geen energie meer krijgt van zijn of haar huidige baan kan ik deze stap van harte aanraden: blijf niet trekken aan een dood paard maar maak die stap. Het Publieke Domein helpt je daarbij. Door deskundige ondersteuning en doordat zij zorgen voor zekerheid en behoud van inkomen krijg jij weer meer vreugde in je werkzame leven.”