‘Het is altijd een goed moment om te zoeken naar een baan die beter bij je past’

Als HR-professional kende Elroy Mollet Het Publieke Domein al van naam. Toen hij zelf niet op zijn plek zat bij zijn toenmalige werkgever nam hij contact op om zijn eigen mogelijkheden te bespreken. Een zet waar hij nooit spijt van kreeg. “Ik heb in alle rust en zonder (financiële) zorgen een mooie nieuwe stap in mijn carrière gemaakt.”

“Toen ik drie weken voor de lockdown, in maart 2020, aan de slag ging bij een nieuwe werkgever kon ik mijn draai slecht vinden”, vertelt Elroy. “Ik werkte vanuit mijn zolderkamer en vond het lastig om te landen. Het is onderdeel van mijn vak om mensen die vastzitten in hun loopbaan te begeleiden. Ik kende Het Publieke Domein zijdelings en was nieuwsgierig naar hen en hun werkwijze. Ik zit zo in elkaar dat ik de telefoon pak als ik ergens nieuwsgierig naar ben. Ik heb dus gebeld en raakte meteen in een heel geanimeerd gesprek. 1,5 uur later legde ik de telefoon weer weg en had ik mijn keuze eigenlijk al gemaakt.” Ik heb een verzoek voor ‘vrijwillige mobiliteit’ ingediend en mijn werkgever wilde dit faciliteren. Daar ben ik nog steeds dankbaar voor.”

Passende stap

Als ervaren HR-professional kent Elroy de wereld van de loopbaan- en arbeidsbemiddelingsbureaus goed. Hij kan de dienstverlening van Het Publieke Domein dus ook goed beoordelen. “Het Publieke Domein is het meest duurzame bureau dat ik ken. Ik ben vader en heb een eigen huis, inkomenszekerheid is belangrijk voor mij. Het Publieke Domein biedt een loopbaantraject aan met een vast inkomen. Dat is echt uniek. Het zorgt voor zoveel rust. Je krijgt training, assessments en gesprekken met een coach. Ik heb een beroepsdeformatie en doe zo’n beetje iedere test die ik tegenkom, wat ik in die tijd leerde over mijzelf was dus vooral een bevestiging van wat ik al over mijzelf wist. Ik kwam er vooral achter wat ik niet moest doen. Het Publieke Domein geeft je echt de tijd om een passende nieuwe carrièrestap te maken, zonder dat je druk ervaart. Je hoeft geen ‘Ja’ te zeggen tegen een opdracht die niet bij je past. Sterker nog: mijn coach raadde mij meerdere malen af om bepaalde aanbiedingen te accepteren. Die zei dan tegen mij: “Elroy, dit moet je niet doen, want het past niet bij jou.”

Wind mee

“Inmiddels ben ik alweer een tijdje aan de slag als HR-adviseur bij het gemeenschappelijk facilitair bedrijf van de Universiteit en Hogeschool van Amsterdam. Het is een heel fijne organisatie met leuke mensen. De plek past goed bij mij. Misschien wil ik nog wel een keer een nieuwe stap maken, maar ik heb geen haast.” Elroy heeft één advies, als HR-adviseur én ervaringsdeskundige: bespreek op tijd met je leidinggevende als je het gevoel hebt dat je vastloopt in je werk, maar denk in oplossingen. “Mensen kloppen vaak te laat aan. Het is altijd een goed moment om te zoeken naar een baan die beter bij je past. Met de huidige arbeidsmarktsituatie heb je bovendien de wind mee: pak dus die kans om je dromen waar te maken en neem contact op met Het Publieke Domein.”