‘Ik heb spijt dat ik de overstap niet eerder maakte’

De gemeente waar Theo Verdoold werkzaam was ging reorganiseren. In de nieuwe organisatie was er geen plek meer voor hem. Zijn werkgever stimuleerde hem vervolgens om verder te kijken en Het Publieke Domein was een van de partijen die in beeld kwam. “Het was een ontzettend warm bad. Het enige waar ik spijt van heb is dat ik de overstap niet eerder heb gemaakt.”

Toen Theo begreep dat hij zijn carrière ergens anders moest voortzetten, oriënteerde hij zich uitgebreid, nam zijn opties door en sprak met verschillende partijen. Mede door de goede verhalen die hij hoorde over Het Publieke Domein had hij zijn voorkeur snel bepaald. “Ik was eerst wat sceptisch maar toen ik het gesprek aanging, was ik snel overtuigd. Het voelde vertrouwd en vertrouwenwekkend. Het overnemen van mijn opgebouwde pensioen zorgde voor de nodige zekerheid en de goede verhalen die ik hoorde van mensen die al voor Het Publieke Domein werkten deden de rest.”

Toezichthouder

Hij maakte de overstap, deed een assessment en volgde een aantal cursussen. ‘Ik ben heel goed begeleid in die periode, door verschillende mensen bij Het Publieke Domein die ik daar enorm dankbaar voor ben. Het was middenin de coronatijd alles moet digitaal en dat had ook anders uit kunnen pakken. Uiteindelijk ben ik aan de slag gegaan bij de gemeente Altena als toezichthouder voor de groen- en waterbestekken bij het team Ruimtelijk Beheer. Altena is qua oppervlakte een grote gemeente in Noord-Brabant, die bestaat uit twintig kernen met een land- en wateroppervlakte van in totaal ruim 225 km2. Ook een deel van Nationaal Park de Biesbosch valt eronder.”

Genoeg te doen

Er is veel te doen voor een toezichthouder groenbestek in zo’n uitgestrekt gebied. “De eerste tijd heb ik vooral gebiedskennis opgedaan. Inmiddels ken ik het gebied heel aardig. Vorig jaar oktober ben ik door de gemeente Altena aangenomen als directievoerder/toezichthouder. Ik zit er enorm op mijn plek en werk met fijne collega’s, die me in het begin goed hebben begeleid. Het is een prachtige gemeente. Er is genoeg te doen en er liggen mooie uitdagingen op het gebied van groenbeheer; mijn toekomst op werkgebied ligt hier.”

Geen spijt

Theo heeft Het Publieke Domein inmiddels weer achter zich gelaten, maar denkt met zeer goede gevoelens terug aan die tijd. “Ik ben heel mijn leven ambtenaar geweest in dienst van een gemeente. Het Publieke Domein was dus best een stap voor me. Maar er veranderde eigenlijk niks. Ik ben ontzettend blij dat ik heb toegehapt. Het enige waar ik spijt van heb is dat ik de overstap naar Het Publieke Domein niet eerder heb gemaakt. Ik kan iedereen aanraden om hetzelfde te doen. Als je ergens al lang zit, is de kans groot dat je stil komt te staan. Het Publieke Domein is de ideale opstap naar een nieuwe carrière. Je wordt aangemoedigd om het beste uit jezelf te halen en krijgt de tijd, ruimte en de middelen om je te (her)oriënteren op je toekomst: neem de stap, je krijgt er geen spijt van.”