‘Ik ben heel blij dat ik de stap heb gezet’

Patricia Bijeman was op zoek naar een andere werkgever. Ze kwam met Het Publieke Domein in aanraking doordat ze solliciteerde op een functie waar Het Publieke Domein achter zat. Inmiddels is ze toe aan haar tweede opdracht via Het Publieke Domein. ‘Het loopt gewoon allemaal heel soepel.’

“Ik wilde weg bij de gemeente waar ik werkzaam was”, vertelt Patricia. ‘Ik zocht niet per se naar een andere functie maar wel naar een andere werkgever. Toen zag ik een interessante vacature en had eigenlijk maar half in de gaten dat Het Publieke Domein erachter zat. Ik besloot te schrijven en kreeg meteen bericht dat ze enthousiast waren over mijn cv. Ze nodigden me uit voor een gesprek. Dat was een heel fijn gesprek waarin duidelijk sprake was van een wederzijdse klik. Daarna ging het snel. Binnen een week was ik aan de slag bij de gemeente Westland.”

Soepele overgang

Tijdens het kerstdiner dat Het Publieke Domein organiseerde, merkte Patricia pas dat anderen die via Het Publieke Domein aan de slag zijn vaak andere paden bewandelen. “Ze hadden het daar over het concept van Het Publieke Domein en spraken onder meer over een Duurzaam Inzetbaarheid Traject. Ik dacht toen: ‘waar hebben ze het over?’, vertelt Patricia. “Bij mij liep het dus anders. Ik liep niet vast in mijn werk en wilde ook niet per se van functie wisselen: ik was en bleef leerplichtambtenaar. En dan ben ik nog steeds. Toen mijn klus bij de gemeente Westland afliep, kon ik vrijwel direct aan de slag in Nijkerk, Het loopt gewoon allemaal heel soepel.”

Warm bad

“Eigenlijk heb ik maar één gesprek gehad met Het Publieke Domein”, vervolgt Patricia. “Maar dat was voldoende om te weten dat ik bij Het Publieke Domein op mijn plek ben. Bij de gemeente waar ik voor de gemeente Westland werkte, ervoer ik een gebrek aan waardering. Acht jaar geleden kreeg ik daar een nieuwe leidinggevende en daarna ging het mis. Das was heel anders toen ik met Het Publieke Domein in gesprek ging; dat ervoer ik als een warm bad. Ik kreeg te horen: je hebt vijftien jaar voor je vorige gemeente gezorgd en nu gaan wij voor jou zorgen, Niet dat ik vond dat ze voor mij hoefden te zorgen hoor, zoals ik al zei liep ik niet vast in mijn carrière en zit ik goed in mijn vel. Maar uit die woorden sprak wél waardering. De waardering voor wie ik ben en wat ik doe.”

Goed gevoel

“Eigenlijk is het gewoon een saai verhaal”, besluit een lachende Patricia. “Het Publieke Domein heeft alles gewoon heel goed geregeld en ik voel me daar erg goed bij. Het was best heftig om de stap te zetten om van werkgever te veranderen. Ik heb vijftien jaar bij mijn vorige werkgever gezeten en ik moest uit mijn comfortzone komen. Maar nu ben ik heel blij dat ik de stap heb gezet.”