‘Leuk om in de keuken te kijken van verschillende gemeenten’

Janette Schenkel werkt via Het Publieke Domein tijdelijk bij de Omgevingsdienst Regio Utrecht (ODRU). “Voor mij is Het Publieke Domein ideaal. Ik heb dezelfde arbeidsvoorwaarden als bij mijn vorige werkgever en kan tegelijkertijd op andere plekken kijken.”

“Op dit moment werk ik bij de ODRU als Adviseur Drank en Horeca”, begint Janette. “Dat is eigenlijk heel snel gegaan. Bij mijn vorige werkgever zat ik niet meer op mijn plek en afgelopen april kwam ik in contact met Het Publieke Domein. Op 1 mei trad ik daar in dienst en 1 juli begon ik al in Utrecht. Daar voel ik mij wel op mijn plek. Het is leuk om in de keuken te kijken bij een organisatie die met veel verschillende gemeenten werkt. Bovendien ben ik thuis in het vakgebied en krijg ik kansen om me verder te ontwikkelen.”

Wederzijdse klik

Janette vertelt hoe het zo snel kon gaan. “Na het gesprek van april wist ik meteen dat ik met Het Publieke Domein verder wilde. Ik behield mijn goede arbeidsvoorwaarden en bleef bij hetzelfde pensioenfonds. Samen met de wederzijdse klik die er overduidelijk was, kreeg ik het vertrouwen om de stap te zetten. Ik heb daarna eerst een Duurzaam Inzetbaarheid Traject (DIT) doorlopen waarin je op zoek gaat naar waar je energie van krijgt en waar je gelukkig van wordt. Ik had dit traject nauwelijks afgerond toen deze klus bij de Omgevingsdienst voorbij kwam. Dat paste meteen. De match op de inhoud was goed en ik vond het fijn om meteen aan de slag te kunnen.”

Sterke punten ontwikkelen

Hoewel ze het naar haar zin heeft in Utrecht, ligt de toekomst nog open voor Schenkel. “Mede door het DIT heb ik mijn sterke en zwakke punten nog beter in beeld. Juist die sterke punten zou ik verder willen ontwikkelen. Daar kunnen ook heel andere functies bij horen, dat ligt voor mij open. Het Publieke Domein geeft me daar vrijheid in. Ze bieden zekerheid én tegelijkertijd kan ik rondkijken als een soort vrijbuiter. Je krijgt alle steun en als je het ergens niet ziet zitten kun je verder kijken. Ze zeggen ook tegen je: ‘Jij staat aan het roer’. De enige voorwaarde is dat je gemotiveerd bent om aan de slag te gaan.”

Ga het gesprek aan

“Ik kan zeker aanraden om een gesprek aan te gaan met Het Publieke Domein’, besluit Janette. Ze geeft potentiële kandidaten ook nog een tip mee: “Ik ben open geweest. Hoe opener je zelf bent, hoe beter de aansluiting uiteindelijk zal zijn. Dat helpt Het Publieke Domein bij het vinden van een passende plek en het helpt jou om daar te komen waar je wilt zijn.”