‘Het traject bij Het Publieke Domein is er een met eye-openers’

Wat doe je als je als beleidsmedewerker bij een gemeente geen uitdaging meer uit je werk haalt? Paul Severens besloot uit te kijken naar een andere baan. Hij werd daarin intensief begeleid door Het Publieke Domein. “De persoon staat altijd centraal.”

Acht jaar werkte hij als adviseur en projectleider bij een gemeente onder de rook van Rotterdam. “Mijn focus lag daarbij op het projectmanagement en beheer van tijd, geld en kwaliteit”, vertelt Paul. “Ik heb daar een goede tijd gehad, maar merkte de laatste jaren dat ik op professioneel vlak niet verder kwam. Er werd flink bezuinigd, waardoor mijn takenpakket langzaam maar zeker kariger werd. Ik besloot dat het tijd was voor iets anders.”

Vast dienstverband

Paul kwam in contact met Het Publieke Domein. “Wat mij aansprak was dat het bureau niet met losse contracten werkt, maar met een vast dienstverband. Ik kreeg een coach die mij een jaar lang zeer intensief heeft begeleid. Hij besprak met mij mijn behoeften, wensen en drijfveren en we bekeken samen aan welke vaardigheden ik moest sleutelen. Het was een zeer waardevol programma dat ik samen met hem heb doorlopen. Ik ben in dat jaar echt gaan nadenken: wat wil ik nou de tweede helft van mijn carrière gaan doen? Mijn grote passie is altijd milieu en duurzaamheid geweest, daar heb ik ook weer werkervaring in, dus ik wilde graag weer werk in dat vakgebied.”

Klik

Het traject met zijn coach bood ook eye-openers voor Paul. “Een organisatie plaatst nooit zomaar een vacature, daar ligt altijd een bepaalde behoefte achter. Ik heb geleerd verder te kijken dan de personeelsadvertentie en bij mijn sollicitatie in te gaan op de behoefte die ik meende te zien bij een organisatie. Dat leverde mij veel goede sollicitatiegesprekken op.” De klik met zijn coach was enorm, vertelt Paul. “We konden persoonlijk echt goed met elkaar opschieten. Bovendien verstond de coach zijn vak uitstekend: hij stelde mij als persoon altijd centraal en keek naar mijn wensen en behoeften. We bleven contact houden, ook nadat ik een baan had gevonden. In september is hij helaas overleden.”

Fantastisch vakgebied

Sinds afgelopen voorjaar is Paul aan de slag als adviseur duurzaamheid bij de gemeente Oldebroek. Hij is helemaal op zijn plek in de gemeente. “Duurzaamheid is een fantastisch vakgebied. Ik werk onder andere als projectleider aan een beleidsstuk waarin de gemeente haar plannen uitvouwt om toe te werken naar 2050, als iedereen van het aardgas af moet zijn. Wij zijn bezig aan een derde industriële revolutie en het voelt goed om daar een bijdrage aan te leveren.”