‘Het Publieke Domein investeert in mij’

Bij haar oude werkgever zat Kitty Schellens niet meer op haar plek. Ze besloot zelf op zoek te gaan naar iets nieuws en vond uiteindelijk Het Publieke Domein. “Ik zit nu bij een gemeente waar ik het fijn heb en waar ruimte is om te groeien.”

“Ik zat niet meer op mijn plek bij mijn vorige werkgever. Na zoveel jaar in hetzelfde team, met dezelfde leidinggevende vond ik het genoeg, Ook inhoudelijk was ik wel uitgebouwd als medewerker Documentaire informatievoorziening (DIV) in die gemeente. Ik nam het besluit om op zoek te gaan naar iets anders. Ik merkte dat solliciteren wel is veranderd in de jaren sinds ik het voor het laatst deed. Ik schrijf prima brieven en heb een goed cv, ik ontving ook uitnodigingen voor gesprekken. Maar op de een of andere manier liepen die sollicitatiegesprekken toch niet lekker, er was geen wederzijdse klik. Inmiddels wilde ik echt wat anders. Toen kwam ik Het Publieke Domein tegen en heb ik me daar gemeld.”

Aandacht en waardering

“Ik heb eigenlijk maar een half uur met ze gesproken, maar dat voelde meteen heel goed. Ik merkte dat ze bij Het Publieke Domein echt willen investeren in mij en in mijn ontwikkeling. Ze hadden aandacht voor mij als persoon, vroegen welke wensen ik had en in welke werkomgeving ik goed zou passen. Die aandacht miste ik in mijn vorige baan. Ik had het gevoel dat ik en mijn inzet daar niet meer werden gewaardeerd. Dat is een gevoel en dat gevoel is belangrijk voor mij.”

Groeimogelijkheden

“Nu ben ik werkzaam bij de gemeente Breda, waar we nog volop aan het bouwen zijn en dat vind ik hartstikke leuk. Het is een gemeente waar ik weer waardering voel en waar ruimte is om te groeien. Breda was de eerste gemeente waar ik digitaal solliciteerde, maar rond die tijd heb ik ook drie andere gesprekken gevoerd. Van de vier wilden er drie met me door. Eén daarvan viel al snel af, omdat het een parttime functie was, maar er bleven twee opdrachtgevers over. Dat waren allebei hartstikke mooie werkgevers; een kleine en een grote gemeente. Wat uiteindelijk de doorslag gaf zijn de mogelijkheden die er bij een grotere gemeente zijn, meer uitdaging en een groter team.  Dat past beter bij mij. Het was heel fijn om die keuze te hebben, zodat ik echt kon kiezen voor een werkgever die aansluit bij wat ik zoek.”

Niet bang zijn

“Het klinkt nu alsof het allemaal heel snel en soepel ging, maar ik heb het ook echt wel benauwd gehad”, vertelt Kitty. “Moet ik dit wel doen? Je werk voelt vertrouwd, je kent je plek en het werk dat je doet. Ik werkte in mijn eigen woonplaats, ging elke dag op de fiets naar mijn werk. Dat geef je niet zo makkelijk op. Maar je krijgt er heel veel voor terug. Het is een proces, maar je komt er echt beter uit. Ik heb geen moment spijt gehad dat ik mijn gevoel heb gevolgd.”