‘Voor mij draait het om doen wat je hart je ingeeft’

De organisatie waar Rob van den Hooff werkzaam was, veranderde langzaam in een plek waar hij niet meer op zijn plek zat. Zijn werkgever stelde voor dat hij onder andere met Het Publieke Domein ging praten. Inmiddels ziet Rob de toekomst weer vol vertrouwen tegemoet: “Ik zit nu op een plek die veel beter bij me past.”

Rob was werkzaam bij een omgevingsdienst. De dienst werd groter. Zijn werkzaamheden en werkplek wijzigden daardoor ingrijpend. “De structuur van de organisatie veranderde en mijn takenpakket veranderde mee. Er was geen match meer tussen mij en mijn werkgever. Mijn werkgever zocht naar een oplossing voor mij en mijn situatie. Daar kwam Het Publieke Domein uit als de beste kandidaat. Ik was zelf eerst sceptisch. Het was misschien voor hen de beste oplossing maar was het ook voor mij de beste keuze? Ik heb het goed bekeken en me laten adviseren en het bleek te kloppen.”

Leeftijd een voordeel

“Ik ben 53”, vervolgt Rob. “Hoewel ik me absoluut niet oud voel, ben je dat voor sommige werkgevers wel. Ik dacht dat mijn kansen op een mooie nieuwe werkplek door mijn leeftijd niet heel groot waren. Maar bij Het Publieke Domein vonden ze mijn leeftijd eerder een voordeel. Dat vind ik een van dé sterke punten van Het Publieke Domein: ze zetten jou, jouw wensen en jouw ontwikkeling centraal. Ze stellen de vraag: waar word je gelukkig van en wat heb je nodig? En ze faciliteren daarbij.”

Passende plek

Het is allemaal nog pril, maar Rob is blij met de stap die hij maakte. “Ik ben pas sinds 1 september over, maar het ziet er al heel anders uit. Ik ben voor twee dagen in de week aan de slag bij de gemeente Buren. Daar ondersteun ik de financieel adviseur bij het verder digitaliseren van de Planning & Control producten. En dat bevalt me erg goed. De organisatie is kleiner en de lijnen zijn korter, dat past veel beter bij mij. Daarnaast heb ik het Duurzaam Inzetbaarheid Traject doorlopen dat Het Publieke Domein aanbiedt om te kijken waar je ontwikkelkansen liggen. Dat heb ik net afgerond.”

Hart

Hoewel hij blij is dat hij de stap gemaakt heeft, was het niet makkelijk geeft Rob aan. “Lef is het Hebreeuwse woord voor hart. Voor mij draait het daarom: doen wat je hart je ingeeft. Ik ben loyaal en betrouwbaar. Loslaten was niet makkelijk, daar is lef voor nodig. Maar door in te zoomen op mijn drijfveer doe ik nu iets wat veel beter bij me past.‘ Hoe ziet Rob zijn toekomst? “Mijn hart gaat sneller kloppen van zorg voor mensen. Ik ben ooit begonnen in de zorgsector en de zorg voor anderen gaat mij nog steeds zeer aan het hart. Ik hoop uiteindelijk bij een organisatie aan de slag te gaan waar ik kan bijdragen aan verbeterprocessen die goed zijn voor ontvanger én de verlener van zorg. Het leuke van dit alles is: ook dat kan via de zusterorganisatie van Het Publieke Domein.”