‘Het heeft zin om te blijven investeren in jezelf’

Na een loopbaan bij een Belastingsamenwerking in het zuiden van het land, maakte René Naaktgeboren even een pas op de plaats. Wat wilde hij eigenlijk? Wat was zijn droom? Het Publieke Domein begeleidde hem succesvol in zijn zoektocht naar passend en duurzaam werk.

Bij veranderingen in de zittende organisatie, vraag je jezelf niet altijd af of het jasje je nog past. Je gaat met de flow mee. Totdat je beseft dat het werk je geen energie meer geeft. Je gaat niet meer voor het beste resultaat, je kan jouw passie er niet meer in kwijt. Ook René Naaktgeboren overkwam dat. Hij werkte als controller bij de Belastingsamenwerking West-Brabant (BWB), werd daarna waarnemend directeur en vervolgens weer controller. Een functie die hem op dat moment binnen die organisatie niet meer paste.

Mentaal en praktisch

Eerst probeerde René op eigen kracht een positieve draai aan zijn loopbaan te geven. Toen dit na een aantal pogingen niet lukte, besloot hij het over een andere boeg te gooien. “Ik kwam in contact met Het Publieke Domein. Zij begeleidden mij zowel op mentaal als praktisch vlak. Ik moest eerst het oude loslaten, voordat ik mijn blik op de toekomst kon richten. De energie die ik kreeg van de begeleiding van Het Publieke Domein heeft mij hier enorm bij geholpen. Hun toewijding, aandacht en expertise gaf mij zo’n boost en nieuwe inzichten, dat ik toch in een redelijk korte tijd weer nieuw werk vond. Zo heb ik geleerd hoe je uit een advertentie de werkelijke vraag van een organisatie kunt halen, zodat je hierop kunt inspelen en kunt laten zien hoe jouw kwaliteiten hier op aansluiten.”

Schone lei

Sinds 1 december is René aan de slag in een nieuwe baan. “Ik heb wederom werk als controller gevonden, en wederom bij een Belastingsamenwerking. Ik heb tijdens mijn zoektocht ontdekt dat de functie van controller mij op het lijf is geschreven en dat ik er goed mijn ei in kwijt kan. Even vond ik het nog spannend hoe mijn nieuwe collega’s op mij zouden reageren – ze zouden me als die waarnemend directeur kunnen zien – maar dat is niet zo. Het is een warm welkom. Het idee, dat je altijd – ook als zoals ik 53 bent – met een schone lei kunt beginnen, vind ik enorm verfrissend. Het heeft zeker zin om te blijven investeren in jezelf, ook als je wat ouder bent.”