‘Eigenlijk is er altijd wel een match te maken’

Arndt van Ruremonde nam contact op met Het Publieke Domein voor één van zijn teamleden. Een half jaar later zocht hij Het Publieke Domein weer op toen hij zelf een nieuwe stap wilde maken. “Ik doe nu het soort klussen dat past bij de uitdaging die ik zoek.”

“Als leidinggevende had ik een teamlid waarvoor ik Het Publieke Domein benaderde. Dat was mijn eerste contact, daarvoor kende ik ze niet. Ik had een goed gesprek maar voor mijn afdeling leidde dat uiteindelijk niet tot een oplossing. Een half jaar later gaf mijn eigen werksituatie aanleiding om hen opnieuw te benaderen. Ik had al langer een wat ongemakkelijk gevoel bij de invulling van mijn baan. Ik was betrokken bij het opzetten van een organisatie voor een gemeenschappelijke regeling. Dat was in het begin leuk en uitdagend, maar de functie bewoog steeds meer richting beheersmatig leidinggeven. Ik miste uitdaging.”

Breed aanbod

Arndt ging op zoek naar een alternatief. “Ik heb de mogelijkheden verkend en had gesprekken met meerdere bureaus. Vaak bleek dat ze verwachtten dat je op termijn je eigen opdrachten binnenhaalt. Bij Het Publieke Domein hoef je niet bang te zijn als je even zonder werk zit. Ze bieden daarnaast de mogelijkheid om klussen op detacheringsbasis te doen. Dat sprak me vooral aan. Ook heeft Het Publieke Domein een breed ondersteuningsaanbod in de vorm van opleidingen, coaching en intervisie; al die elementen kun je gebruiken in je dagelijks werk.”

Afwisseling

Inmiddels is hij aan de slag bij de gemeente Medemblik. “Ik begon met een verandertraject voor een communicatieteam, daar kwamen andere klussen voor andere afdelingen bij. Inmiddels zit ik al zo’n twee jaar en een half jaar in Medemblik. Hoewel het allemaal opdrachten voor dezelfde gemeente zijn, zijn dit de uitdagingen die ik zoek. Die interimklussen en de bijbehorende afwisseling bevallen me, ik hoop en verwacht dit werk nog een aantal jaren te mogen blijven doen. Al is dat vanaf de zomer niet meer in Medemblik, daar zit mijn werk er nu bijna op.”

Match

Welk advies heeft Arndt voor mensen die op zoek zijn naar een carrièrestap? “Ik kan van harte aanraden om het gesprek met Het Publieke Domein aan te gaan om te kijken of er een match is tussen wat jij wilt en wat Het Publieke Domein biedt. Mijn ervaring is dat de dienstverlening van Het Publieke Domein zo breed is, dat die match vrijwel altijd te maken is. Allerlei constructies zijn mogelijk van contracten in vaste dienst tot zzp en alles er tussenin. Veel is bespreekbaar, waarbij ze altijd luisteren naar jouw wensen en geen zaken voor je invullen. Je hoeft bijvoorbeeld niet ver te reizen als je dat niet wilt, maar het mag natuurlijk wel. Ik woon zelf niet in de buurt van Medemblik, maar voor mij is het reizen niet zo’n probleem omdat de voordelen ertegen opwegen. Het Publieke Domein zei bovendien direct, dat zij zorgdragen voor overnachtingen. Een uitstekend voorbeeld van hun dienstverlening: ze zoeken naar oplossingen die voor jou passen.”