‘Dit is een warme organisatie die de mens centraal zet’

Na jaren in uitvoerende en beleidsmatige functies te hebben gewerkt startte Marc als leidinggevende. Dat bleek niet bij hem te passen. Zijn werkgever wees hem op Het Publieke Domein waarmee hij een oriëntatiegesprek voerde. “Het voelde meteen goed, ik heb daarna niet verder gekeken. Het is een organisatie met een sociale insteek die echt in je geïnteresseerd is. Eigenlijk te mooi om waar te zijn. Maar ze maken het waar.”

Nieuwe uitdagingen

“Halverwege 2019 startte ik bij Het Publieke Domein. Ze gebruiken de eerste maanden dat je in dienst bent om te kijken hoe je een vervolg wilt geven aan je loopbaan. Ook volg je een aantal trainingen om je competenties verder te ontwikkelen en je kunt ieder jaar deelnemen aan verschillende interessante workshops. Redelijk snel werd mij duidelijk dat ik door wilde in hetzelfde werkveld maar niet meer als leidinggevende. Het liefst werk ik in de praktijk, op het snijvlak tussen beleid en uitvoering. Ik ben begonnen met een opdracht in het veiligheidsdomein waarin ik een medewerker verving die met zwangerschapsverlof ging. Dit is mij zo goed bevallen dat ik opdrachten ben blijven doen. Relatief korte opdrachten vind ik interessant omdat ik zo met veel verschillende facetten in aanraking kom. Ze bieden veel afwisseling en de mogelijkheid nieuwe ervaringen op te doen en je verder te blijven ontwikkelen in je vakgebied.”

Marc Vinju kwam in contact met Het Publieke Domein toen zijn functie van leidinggevende niet bracht wat hij ervan verwachtte. “Het Publieke Domein biedt de mogelijkheid om vanuit een vast dienstverband verschillende opdrachten op verschillende plekken uit te voeren. Een fijne combinatie die veel afwisseling en ontwikkelings- mogelijkheden geeft.”

Flexibiliteit

“Werken bij Het Publieke Domein biedt mij daarnaast veel flexibiliteit’, vertelt Marc. “Formeel ligt een werkklus op maximaal 100 km van je thuisadres. Ik kies er zelf voor om in een groot deel van het land te werken. Zo heb je meer keuze uit interessante klussen en je komt op allerlei leuke plekken in het land. Opdrachten kunnen dichtbij zijn of iets verder weg, langer of korter duren en in uren verschillen. Voor mij een fijne manier van werken. Ik word 64, ik heb nog drie jaar en dit is een mooie manier om mijn carrière af te sluiten.”

De juiste plek

Marc heeft geen moment spijt gehad van zijn keuze voor Het Publieke Domein. “Je kunt afwisselende opdrachten doen met een arbeidsovereenkomst en arbeidsvoorwaarden, die gelijkwaardig zijn aan die bij gemeentelijke overheden. Je kunt dit natuurlijk ook als ZZP’er doen maar dat past niet bij mij, omdat je dan altijd je eigen klussen moet binnenhalen. Het Publieke Domein zorgt voor opdrachten en samen kijken we of die bij mij passen. Ook kun je altijd terugvallen op de ondersteuning van je manager. Het Publieke Domein is daarnaast een warme organisatie die de mens centraal zet. Je voelt je onderdeel van een grotere familie die je ondersteuning biedt zodat jij je werk op een goede manier kan uitvoeren.”