‘Een organisatie die goed met je meedenkt’

Jurist Cor van der Veen werkt nu ruim twee jaar voor Het Publieke Domein. Na een lange carrière bij een waterschap was de rek er een beetje uit. Een collega-jurist wees hem op Het Publieke Domein. Na een aantal gesprekken bleek dat de gouden tip. “Om kennis met mij te maken reisde men zelfs af naar het hoge noorden, waar ik woon,” zegt Cor lachend.

“Ik kende Het Publieke Domein nog niet,’ vervolgt hij. ‘Toch bleek al tijdens het eerste gesprek dat we veel voor elkaar konden betekenen. Men vroeg nadrukkelijk naar mijn drijfveren en naar de werkzaamheden waar ik energie van krijg. Dat in combinatie met de aanstelling die ik kon krijgen en de arbeidsvoorwaarden waaronder dat zijn beslag kreeg, gaf voor mij de doorslag.”

Tijd om te landen

“Je krijgt bij Het Publieke Domein echt tijd om goed te landen. Er wordt via allerlei trainingen en trajecten gekeken naar wat je sterke en wat de minder sterke punten zijn. Ik ben zelf vooral een doorpakker. Daarnaast ben ik wel een jurist, maar niet iemand van het heel gedetailleerd opvolgen van regeltjes. Ik ben iemand van het grote geheel. Management assessment, loopbaancoaching en talentonderzoek: het klinkt mij allemaal een beetje wollig in de oren. Toch zijn veel dingen die ik over mezelf dacht te weten tijdens deze trajecten bevestigd. Je hebt dus echt iets aan de tools die Het Publieke Domein je aanreikt.”

Werken in de coronacrisis

“Het eerste jaar werkte ik intern mee aan een aantal projecten, vooral op het gebied van arbeidsvoorwaarden. Dat is een goede manier om de organisatie te leren kennen. Sinds maart 2020 ben ik verbonden aan de afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving van de gemeente Lelystad. Daar beweeg ik me vooral op de beleidsgebieden ondermijning en illegale verhuur. Het is natuurlijk vreemd dat ik er net in het begin van de coronacrisis ben begonnen. Dat betekent dat het werk grotendeels digitaal verloopt. Sommige collega’s zie je niet snel “in het echt”. Van de andere kant scheelt het natuurlijk een heleboel reistijd en kun je sommige dingen heel efficiënt aanpakken. Hoe het ook zij, het werk bevalt me erg goed. Ik ben nog tot juli 2021 verbonden aan de gemeente Lelystad.”

Informele organisatie

“De werkwijze van Het Publieke Domein bevalt me heel goed,’ zegt Cor uit de grond van zijn hart. ‘Het is een informele club en er is ook wel eens tijd voor een borrel. Al kan dat nu natuurlijk niet live. Men houdt goed contact met je en denkt echt met je mee – als het nodig is worden er oplossingen bedacht. Ik ben nu 64 en ik ben niet van plan om na mijn pensioen op te houden met werken. Ik denk eraan om te zijner tijd een eigen adviesbureau op te zetten. Misschien kan ik dan als zzp’er terecht bij Het Publieke Domein.”