‘Echt vanuit eigen kracht kunnen werken, met toegevoegde waarde’

Betty Rikken werkte in een managementfunctie bij de GGD en wilde dichter bij de uitvoering. Via Het Publieke Domein kwam ze in een nieuwe werkomgeving terecht waar ze zich weer helemaal thuis voelt. “Je krijgt echt de ruimte om je weg opnieuw te vinden.”

Betty vertelt: “Ik benaderde zelf Het Publieke Domein nadat ik een stuk erover had gelezen in Binnenlands Bestuur. Ik werkte bij de GGD, waar ik niet meer het gevoel had dat ik voldoende kon toevoegen. Dat is voor mij erg belangrijk in mijn baan: ik wil toegevoegde waarde hebben. Bij de GGD zat ik te ver van de uitvoering en op een gegeven moment vond ik het tijd voor iets anders. Ik heb gebeld met Het Publieke Domein en ben met ze gaan praten. Dat was in oktober 2018, inmiddels zo’n twee jaar geleden.”

Soepele overstap

‘Na het gesprek dat ik met Het Publieke Domein had, was ik direct enthousiast. Over de manier waarop zij naar mensen en loopbaanontwikkeling kijken. Daar sprak vertrouwen uit en ik voelde de positieve energie. Ze deden me een aanbod en op 1 november trad ik al in dienst. Ook mijn toenmalige werkgever investeerde in mijn overstap omdat ze zagen dat ik niet meer op mijn plek was. De overstap verliep zo heel soepel.’

Collegiaal netwerk

“Sindsdien heb ik verschillende dingen gedaan. Bij Het Publieke Domein kan dat ook. Je kunt op opdrachten reageren die je aanspreken, zonder acceptatiedruk. Ik ben in mijn werkzame leven actief geweest in allerlei managementfuncties binnen zorg, kinderopvang en het sociale domein. Uiteindelijk miste ik de binding met de werkvloer. Ik ben resultaatgericht en zoek functies waarin ik zichtbaar waarde kan toevoegen. Bij Het Publieke domein snappen ze dat. Je krijgt de ruimte om je weg opnieuw te vinden en waar nodig krijg je ondersteuning in de vorm van coaching en training. Je hoort ook echt bij een club en ontmoet anderen, tijdens trainingen maar ook tijdens de voor- en najaars borrel. Mensen komen uit verschillende gebieden en verschillende sectoren. Samen zorgt dat voor een groot netwerk, waar je in een collegiale sfeer ook gebruik van kunt maken.”

Toegevoegde waarde

Betty is voorlopig helemaal gelukkig met interimopdrachten in het sociale domein, ook met haar huidige opdracht bij de gemeente Berkelland. ‘Tijdelijke projecten passen heel goed bij mij. Zo’n opdracht mag best twee of drie jaar duren, maar ik hoef niet zo nodig in vaste dienst. Plezier en energie is voor mij belangrijk en ik wil dus van toegevoegde waarde zijn en blijven. Als ik het gevoel krijg dat ik dat niet meer ben, is het tijd voor iets nieuws.” Wat zegt Betty tegen andere mensen die twijfelen over een overstap naar Het Publieke Domein? “Ik zeg doen! Als je huidige werk meer energie kost dan het oplevert, is het tijd om de stap te maken. Het Publieke Domein neemt je arbeidsvoorwaarden over en je komt in een warm bad. Daarin voel je je snel thuis. En ze helpen je om in een beweging te komen en te blijven als dat nodig is.’