‘Bij Het Publieke Domein draait het om jouw werkgeluk’

Iris Beldman zat niet op haar plek bij haar werkgever. Na een korte zoektocht naar een passende vervolgstap in haar carrière kwam ze uit bij Het Publieke Domein. “Ik had meteen een klik. Het Publieke Domein is heel creatief in het bedenken van passende oplossingen.”

Iris heeft een achtergrond in personeel en arbeid. Ze kwam na haar studie terecht bij haar toenmalige werkgever. “Achteraf gezien paste die werkgever niet bij mij. Ik ben gaan uitzoeken wat ik wel wilde. Na een korte zoektocht kwam ik bij Het Publieke Domein uit. Ik ben daar op gesprek gegaan en had direct een ontzettend goede klik. Daarna heb ik niet meer verder gekeken, ik wist dat ik goed zat.”

Ontwikkelen zonder druk

Ook voor mensen die wat meer tijd nodig hebben, heeft Het Publieke Domein een passende aanpak, vertelt Iris. ‘Ze zijn heel creatief in het bedenken van oplossingen, je krijgt een behandeling die past bij wat jij nodig hebt en wat jouw situatie vraagt. Ze nemen bijvoorbeeld jouw arbeidsvoorwaarden over. Zodat jij kunt focussen op jouw carrière en jouw ontwikkeling zonder dat je financiële druk ervaart. Soms komen mensen uit een moeilijke situatie, als ze echt zijn vastgelopen in hun werk bijvoorbeeld. Die mensen hebben wat meer tijd nodig, die geeft Het Publieke Domein dan ook is mijn ervaring. Bij mij was dat niet nodig. Ik ben een echte doener en wilde zo snel mogelijk verder.”

Versneld traject

‘Voordat ik bij Het Publieke Domein terechtkwam, had ik zelf al een loopbaancoach in handen genomen via het opleidingsfonds van mijn toenmalige werkgever. Wat mij drijft en welke competenties ik heb, had ik dus al in beeld; ik had al een goed beeld van mijzelf. Samen met Het Publieke Domein heb ik gekeken welke ondersteuning voor mij wenselijk zou zijn. Dat resulteerde in een versneld traject. Ik heb één assessment gedaan die ik nog niet kende en daarnaast heeft Het Publieke Domein me gekoppeld aan een loopbaancoach. Met die coach zocht ik vooral naar een branche die bij me past. Welke functie ik wilde vervullen was helder voor me, de branche waarin niet.”

Openbaring

Inmiddels heeft Iris die vraag al een tijdje beantwoord en zit ze op haar plek als loopbaan- en vakbondscoach bij CNV. “Ook in mijn vorige baan functioneerde ik goed, maar ik werd er niet blij van. Nu ben ik dat wel. Ik heb een functie met meer verantwoordelijkheid en krijg vertrouwen en vrijheid van mijn werkgever; ik zit goed en ben gelukkig in mijn huidige baan. Voorlopig heb ik geen plannen voor een nieuwe stap in mijn carrière.” Wat raadt Iris anderen aan, die niet gelukkig zijn in hun baan? “Ga in gesprek met Het Publieke Domein”, zegt ze resoluut. “Ze kunnen veel betekenen voor veel verschillende mensen. En misschien wel het belangrijkste: het draait om jou en om jouw werkgeluk. Ze kunnen en willen met je meedenken, dat was voor mij echt een openbaring.”