Diensten

Contractovername

Je hebt altijd een optie.

Er kan altijd een situatie ontstaan waarbij werkgevers en werknemers tegen impasses aanlopen, of het nu gaat om functie-uitvoering, een reorganisatie of uiteenlopende visies. Deze trajecten zijn vaak gecompliceerd en emotioneel beladen, maar met een sterke behoefte om er samen uit te komen. Ook wanneer het gevoel van vastlopen overheerst, is er altijd een optie.

Contractovername biedt een naadloze transitie waarbij een medewerker uit dienst treedt en in vaste dienst bij ons komt, met behoud van arbeidsvoorwaarden. Wij waarborgen zekerheid en verwelkomen uw medewerker als onze nieuwe collega. Onze missie is het behouden van waardevolle kennis en ervaring voor de publieke sector. Met intensieve begeleiding, coaching en opleidingen maken wij de volgende stap in ieders carrière in de publieke sector mogelijk.

Duurzaam Inzetbaarheidstraject

Executive Traject

Vitaliteitstraject

Zelfstandig ondernemerschap

De voordelen van contractovername

Het werkgeverschap wordt overgedragen aan Het Publieke Domein. Hierdoor loop je als werkgever geen enkel procesrisico en wordt jouw organisatie gevrijwaard van alle wettelijke WW-aanspraken.

Een contractovername wordt samen op maat opgesteld. Dat betekent dat we van tevoren de bijhorende kosten inzichtelijk maken en een eenmalig bedrag voor het traject bepalen.

Bij overname van het contract ontvangt een medewerker gelijkwaardige arbeidsvoorwaarden als die gelden binnen jouw organisatie, met inbegrip van IKB en ABP-pensioenopbouw.

De medewerker krijgt bij contractovername, in tegenstelling tot een mobiliteitsdienstverband, een contract voor onbepaalde tijd.

Het Publieke Domein is van de sector, voor de sector. Met onze jarenlange ervaring binnen de sector begeleiden wij jouw medewerker naar een nieuwe loopbaan binnen de publieke sector, het onderwijs, zorg & welzijn en cultuur.

Met contractovername bied je jouw medewerker de zekerheid van een vast dienstverband met gelijkwaardige arbeidsvoorwaarden inclusief IKB en ABP-pensioenopbouw. Deze aanpak biedt je medewerker de ruimte om te verkennen welke vervolgstap het beste bij hem of haar past. Op deze manier wordt er op een positieve wijze afscheid van elkaar genomen waarbij de risico’s voor jou als werkgever weg worden genomen en je jouw medewerker een nieuw perspectief biedt. Ook na het traject volgt er begeleiding met altijd de garantie om binnen een jaar terug te keren naar Het Publieke Domein.

5WHPD methode

Met onze unieke 5WHPD methode gaat de medewerker zelf aan de slag met het vormgeven van zijn of haar loopbaan. Onder begeleiding van onze ervaren adviseurs en coaches, aangevuld met relevante trainingen en opleidingen gaan medewerkers vervolg geven aan de volgende stap in hun carrière die aansluit bij hun wensen en ambities.

Download het stappenplan

Benieuwd naar wat onze dienst contractovername inhoudt? Bekijk onze werkwijze.

Download brochure

Waarom contractovername uitkomst biedt

Het Publieke Domein kiest ervoor om géén mobiliteitsdienstverband aan te bieden en in plaats daarvan te onderscheiden van concurrenten door middel van contractovername. Waarom? Omdat wij vinden dat het voor beide partijen beter kan. Met de focus op duurzame inzetbaarheid.

Een mobiliteitsdienstverband duurt in de regel namelijk 2 jaar, en wanneer er geen oplossing gevonden is, moet iemand terug naar zijn oude werkgever of gaat hij of zij de WW in. Afkopen is vaak geen optie door de financiële lasten die daarbij komen kijken, dus voor zowel werknemer als werkgever geen wenselijke situatie. Contractovername van Het Publieke Domein biedt dan dé uitkomst.

Met het duurzaam inzetbaarheidstraject van Het Publieke Domein nemen we het contract over, met behoud van arbeidsvoorwaarden en het opgebouwde ABP-pensioen. Het traject bestaat uit een drie weken durend development center, loopbaan coaching, training en opleidingen. Uiteraard is het streven om in de jaren opgebouwde kennis en ervaring niet verloren te laten gaan, maar deze juist in te zetten op plaatsen waar daar vraag naar is. Vanaf begin tot eind wordt de medewerker begeleid, maar hier stopt het niet. Ook na het traject volgt er een plan van aanpak gemaakt en welke vacatures en opdrachten passend zijn bij deze persoon.

Het verhaal
van Adriaan

Adriaan Buitink werkte ruim 15 jaar bij een van de veiligheidsregio’s en merkte dat hij toe was aan een nieuwe uitdaging. ‘Ik voelde dat de energie minder werd en ik op routine draaide. Bij het zoeken naar wat anders merkte ik dat ik wel wat hulp kon gebruiken. Via mijn leidinggevende kwam ik vervolgens bij Het Publieke Domein uit.”

“Ik heb bij mijn oude werkgever mooie functies gehad. Ik was toen 58 en had het makkelijk tot aan mijn pensioen vol kunnen maken. Maar ik wilde voorkomen dat ik de tijd zou gaan uitzitten en een cynische mopperaar zou worden. Dan is tien jaar tot aan je pensioen nog heel lang.”

Klaargestoomd

En dus ging Adriaan op zoek naar een andere baan. “Ze zeggen dat 58 het nieuwe 40 is. En zo voel ik het ook, maar bij een zoektocht naar een nieuwe baan geldt dat blijkbaar niet altijd. Het lukte me niet op eigen kracht. Het Publieke Domein heeft me ontzettend geholpen met loopbaanonderzoek en praktische zaken als het oefenen van sollicitatiegesprekken, het schrijven van een heldere motivatiebrief en het updaten van mijn cv. Ik ben zo echt klaargestoomd voor een vervolgstap in mijn loopbaan.”

Dat betekent niet dat het daarna van een leien dakje ging. “Ik zag de nodige opdrachten en vacatures langskomen die resulteerden in een aantal leuke gesprekken. Maar dan werd ik toch tweede of derde. Dan ga je toch even twijfelen: gaat het wel lukken? Heb ik de juiste keuze gemaakt? Op zo’n moment is het prettig en geruststellend dat Het Publieke Domein de arbeidsvoorwaarden van je vorige werkgever heeft overgenomen. Dat geeft rust en ruimte om door te gaan.”

Zelfde competenties elders inzetten

Uiteindelijk werd de eerste concrete stap naar zijn nieuwe baan gezet in een gesprek met zijn manager bij Het Publieke Domein. “Hij haalde ineens een vacature bij Staatsbosbeheer tevoorschijn. Ik was verbaasd, want Staatsbosbeer was voor mij een organisatie van boswachters, ecologen en biologen. Toch niet voor een politicoloog? Ik had er nooit bij stilgestaan dat ik daar ook zou passen. Maar de functie had veel raakvlakken met wat ik al deed bij mijn vorige werkgever: relaties met bestuurders en stakeholders onderhouden en bijdragen aan een goede samenwerking in een veld met meerdere belangen.”

Adriaan werkt nu alweer twee jaar via Staatsbosbeheer bij het Nationale Parken Bureau. Hij is er senior adviseur nationale parken en voelt zich als een vis in het water. “Mijn werk komt qua competenties overeen met wat ik al deed en toch is er een nieuwe wereld opengegaan. Ik leer elke dag weer bij, bijvoorbeeld over de ontwikkelingen in het landelijk gebied en het samenspel tussen mens en onze natuurgebieden.”

Bakens verzetten

“Ik kan het iedereen aanraden om eens de bakens te verzetten. Die stap kan best lastig zijn als je een vaste baan hebt en een goed salaris. Je weet wat je hebt, wat je krijgt is ongewis. Maar ik weet ook dat ik, als ik was gebleven, niet zo happy zou zijn als nu.”

Veelgestelde vragen

Beide diensten lijken op elkaar. Bij contractovername is er sprake van vast dienstverband van jouw medewerker bij onze organisatie. Hij of zij wordt onze nieuwe collega terwijl bij mobiliteitsverband er vaak sprake is van tijdelijk dienstverband voor de medewerker. Contractovername biedt dus veel meer zekerheid.

Bij een contractovername komt de medewerker in dienst bij Het Publieke Domein. Dit geeft de medewerker de zekerheid die hij of zij nodig heeft. Contractovername gaat dus veel verder dan outplacement. Bij outplacement blijft de medewerker bij uw organisatie in dienst en wordt deze intensief begeleid naar nieuw werk.

Het Publieke Domein voorziet van contractovername binnen alle facetten binnen het publieke domein, zoals gemeenten, waterschappen, provincies en Het Rijk.

Je wordt volledig ontzorgd in het hele proces van beëindiging van de benoeming.
Het werkgeverschap wordt overgedragen aan Het Publieke Domein en hierdoor loop je als werkgever geen enkel procesrisico. Met deze oplossing wordt de organisatie gevrijwaard van alle wettelijke WW-aanspraken.
Een contractovername wordt op maat samengesteld. Dat betekent dat we van tevoren de bijhorende kosten inzichtelijk maken en een vastgestelde prijs voor het traject bepalen.
Bij contractovername krijgt een medewerker gelijkwaardige arbeidsvoorwaarden als bij jouw organisatie gelden, met behoud van IKB-budget en ABP-pensioenopbouw.
De medewerker krijgt bij contractovername, in tegen stelling tot een mobiliteitsdienstverband, een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
Het Publieke Domein is van de sector, voor de sector. Met onze jarenlange ervaring verwelkomen we medewerkers als onze nieuwe collega’s en begeleiden we ze naar nieuwe uitdagingen binnen de publieke sector, het onderwijs, zorg & welzijn en cultuur.

Heeft u nog vragen?

Heeft u specifieke vragen of wilt u meer weten over onze diensten? Neem gerust contact op via ons contactformulier, per email of telefoon. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te begeleiden naar de juiste oplossingen.

Fenneke Thors

Adviseur Arbeid & Mobiliteit

Maurice Lindaart

Adviseur Arbeid & Mobiliteit

Veroniek Smits

Adviseur Exclusieve posities

Herre Trujillo

Coach arbeid en gezondheid