5 redenen om zorgeloos een nieuw avontuur binnen de publieke sector aan te gaan

Veel ambtenaren staan open voor banen die meer afwisseling bieden. Maar zorgen over het behouden van hun vaste baan, goede arbeidsvoorwaarden en een werkomgeving waarin ze zich thuis voelen, houden hen vaak tegen. Ze willen wel nieuwe dingen proberen, maar zijn bang voor wat ze dan opgeven. Daar is geen enkele reden voor, vindt men bij Het Publieke Domein.

Het Publieke Domein pakt die zorgen namelijk aan door banen aan te bieden die zowel nieuwe kansen bieden als de stabiliteit geven die ambtenaren belangrijk vinden. Zo kunnen ambtenaren groeien zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over hun baanzekerheid en arbeidsvoorwaarden. Laten we de vijf voornaamste bedenkingen van ambtenaren tegen de overstap naar een externe werkgever op een rijtje zetten en bekijken hoe we daar bij Het Publieke Domein mee omgaan.

1. Het verlaten van een vaste overheidspositie voor een onzekere toekomst

Het Publieke Domein biedt een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd, waarbij de vertrouwde zekerheid en stabiliteit van een overheidsfunctie behouden blijven. Dat wordt bovendien versterkt met aantrekkelijke salarisvoorwaarden en de continuïteit van het ABP-pensioen. En aangezien er werk genoeg is, hoeven ze zich ook geen zorgen te maken dat ze zonder opdracht of project komen te zitten.

2. De overstap naar een andere formele werkgever zou kunnen leiden tot minder gunstige pensioen- en arbeidsvoorwaarden

Medewerkers bij Het Publieke Domein genieten dezelfde arbeidsvoorwaarden als andere ambtenaren, inclusief het Individueel Keuzebudget van 17,05% en voortzetting van het ABP-pensioen.

3. Verlies van verbinding met de missie en waarden van de overheidsinstelling

Door de focus op persoonlijke ontwikkeling en het faciliteren van opdrachten bij diverse overheidsinstanties biedt Het Publieke Domein ambtenaren juist de mogelijkheid om hun bijdrage aan de publieke sector te verdiepen en te verbreden. Het Publieke Domein is van de sector, voor de sector. Wij bieden dus alleen opdrachten aan binnen de publieke sector, waardoor jouw bijdrage aan de samenleving gewaarborgd blijft.

4. Onzekerheid over de continuïteit van projecten en werkzaamheden

Bij Het Publieke Domein hebben medewerkers zowel een vast contract als de mogelijkheid van uiteenlopende projecten bij diverse organisaties in de publieke sector. Dat betekent dat je zeker bent van je baan en tegelijkertijd nieuwe vaardigheden kunt opdoen en verschillende uitdagingen kunt aangaan.

5. Beperkte ontwikkelkansen buiten de vaste structuur van een overheidsinstelling

Het Publieke Domein draagt concreet bij aan de groei van medewerkers door het aanbieden van op maat gemaakte loopbaantrajecten. Trajecten die worden ondersteund door ervaren professionals en gericht zijn op het ontdekken en ontwikkelen van persoonlijke drijfveren en talenten. Daarbij kun je denken aan trajecten zoals het Duurzaam Inzetbaarheidstraject, het Executive Traject en nog veel meer.

De flexibele ambtenaar combineert uitdagingen en perspectief met de voorwaarden die ambtenaren gewend zijn

Het Publieke Domein combineert de traditionele zekerheid die ambtenaren gewend zijn met de dynamische, flexibele loopbaan die een moderne publieke sector vereist. Door zorgen over stabiliteit, pensioen, cultuur, werkcontinuïteit en ontwikkelingskansen aan te pakken, biedt Het Publieke Domein ambtenaren de kans om de regie over hun carrière te nemen, met behoud van de zekerheden die ze waarderen.

Verder praten?

Wil je meer weten over ‘De flexibele ambtenaar’, laat dan hier je contactgegevens achter en we nemen snel contact met je op.