Executive Traject
 1. Home
 2. Werkgevers
 3. Executive Traject

Bouwen aan nieuwe vorm van leiderschap

Soms is het tijd voor iets anders, misschien in een andere organisatie. De vraag die dan rijst naast alle andere emoties, is: hoe zie ik mijzelf, hoe zie ik de ander en hoe kijk ik naar mijn nieuwe omgeving?

Het Publieke Domein ondersteunt executives vanuit de overheid in het vormgeven van hun loopbaan vanuit intrinsieke motivatie, waarmee zij maatschappelijk het verschil maken. 

Maatwerk

De executive heeft vooral behoefte aan ondersteuning gericht op bijvoorbeeld het coachen van medewerkers, het werken op een hoger abstractieniveau en het werken in steeds flexibelere omgevingen. Wij willen onze executives maximaal ondersteunen om hun leiderschap verder te ontwikkelen naar de eisen van nu. Met gevoel voor de veranderingen in de samenleving, de veranderende functie van overheid én de specifieke uitdagingen van leidinggevenden op dit moment. 

  Wilt u meer weten over ons Executive Traject?

  Neem contact met ons op.

   Iets toevoegen aan de publieke sector, daar ga ik voor

   Aart Schoenmaker heeft op 1 december 2018 afscheid genomen van zijn baan als algemeen directeur en commandant brandweer bij de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. Een tip leidde hem naar Het Publieke Domein. Daar werkt hij nu tot volle tevredenheid als interim-manager. Na tien jaar kwam er in het najaar van 2018 een einde aan het dienstverband van Aart Schoenmaker bij de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. ‘Ik ben daar begonnen in een gecombineerde functie als directeur publieke gezondheid en directeur bij de geneeskundige hulporganisatie (GHOR). Een mooie baan die goed aansloot bij mijn opleiding aan de Wageningse Universiteit en mijn ervaring. In 2015 werd ik algemeen directeur en commandant brandweer. In die functie heb ik de reorganisatie van de veiligheidsregio vormgegeven. Toen we daarna in rustiger vaarwater terechtkwamen, bleek er een fors begrotingstekort te zijn. Naar aanleiding van die financiële tekorten was het dagelijks bestuur van mening dat voor de toekomst een ander type directeur nodig was. Dat is nooit leuk, maar ik kon er wel redelijk mee omgaan.’ Vertrouwen Via-via kwam Schoenmaker in contact met Het Publieke Domein. ‘Ik wilde die periode goed afsluiten en ben daarom altijd in gesprek gebleven met de burgemeesters die aandrongen op mijn vertrek. De […]

   lees meer

   HET TRAJECT

    

   De globale opzet van het programma:
   • Intake / kennismaking / persoonlijk verhaal
   • Leadership Assessment
   • Tussentijdse opdrachten
   • Bespreken uitslag Assessment
   • Koppelen van Persoonlijk Verhaal en Assessment aan de vier kwaliteiten
   • Tussentijdse opdrachten
   • Koppelen van de vier kwaliteiten aan de 5 resultaatgebieden
   • Outtake

    

   De vijf resultaatgebieden zijn:
   • Beheersen van een grote mate van complexiteit
   • Kunnen arrangeren van creativiteit
   • Emotie kunnen inzetten om verandering te bewerkstelligen
   • Verbinding kunnen maken met de omgeving
   • Het bouwen aan een nieuwe vorm van leiderschap

   Regie over eigen loopbaan

   Duurzaam Inzetbaarheidstraject

   Word de nieuwe flexibele ambtenaar bij Het Publieke Domein!

   Benieuwd waar wij het voor doen?

   Meer informatie

   Share This