‘Ik ben dankbaar dat Het Publieke Domein op mijn pad kwam’

Edwin van Hest kwam via zijn toenmalige werkgever in contact met Het Publieke Domein. Met de begeleiding en ondersteuning die daarop volgde, maakte hij een geslaagde nieuwe stap in zijn carrière. ‘Ik ben sinds 1 augustus aan de slag bij een nieuwe werkgever en voel me als herboren.’

Edwin vertelt een herkenbaar verhaal. Door een ontwikkeling in de organisatie waar hij werkte, veranderde de inhoud van zijn werk dusdanig dat hij zich niet meer thuis voelde. “De richting die de organisatie in ging, strookte niet meer met de richting die ik voor mezelf voor ogen had. In een gesprek dat ik daarover met mijn werkgever had, kwam Het Publieke Domein voorbij.”

Mensvriendelijk

Bij Het Publieke Domein voelde Edwin zich meteen thuis. “Hun aanpak sprak me aan. Vanaf het moment dat ik het pand binnenliep voor de eerste afspraak, had ik een goed gevoel. Ze stelden me op mijn gemak, dachten mee in oplossingen en gaven me zekerheid en vertrouwen. In december vorig jaar trad ik in dienst met een vaste aanstelling bij Het Publieke Domein. Daarna begon een intensief traject waarin ik mijn sterke en zwakke punten beter in beeld kreeg en stilstond bij wat ik zelf wilde. Vanaf februari ben ik gaan zoeken naar andere functies. Door corona ging eigenlijk alles op slot, dus dat was nog niet heel eenvoudig. Vanaf juni was er meer mogelijk en raakte ik in gesprek met mijn huidige werkgever. Daar startte ik 1 augustus gestart. Als herboren ben ik aan de slag gegaan.”

Ontwikkeling

“Nu zit ik bij een organisatie die weer aansluit bij wat ik wil. Ik werk voor een grotere gemeente in een functie die volop in ontwikkeling is; dat zocht ik ook. Ik krijg er echt energie van. Ik ben letterlijk en figuurlijk erop vooruitgegaan; ik was teamcoördinator en ben nu teammanager. De organisatie waarin ik nu werk is ook in ontwikkeling, net als mijn vorige werkgever. Doordat ik zelf bij Het Publieke Domein een persoonlijke ontwikkeling heb doorgemaakt, ervaar ik dat nu heel anders. Ik herken veel en zie nieuwe kansen. Ik heb wat toe te voegen, dat vind ik heel prettig om te merken.”

Veilige haven

“De energie die ik nu weer voel gun ik anderen ook”, vertelt een enthousiaste Edwin. “Dat gevoel gun ik anderen ook: dat is ook voor jou weggelegd. Aan mensen die daaraan twijfelen geef ik graag mee dat ze niet op een plek hoeven blijven waar ze niet (meer) passen; grijp nieuwe kansen en neem het roer in handen. Als een deur dichtgaat, gaat er ergens anders een raam open. Je kunt vertrouwen op de goede begeleiding van Het Publieke Domein. Als je zelf aan het roer staat, helpen zij je naar een veilige haven. Een haven die waarschijnlijk veel beter bij jou past. Ik heb er zelf in elk geval geen enkele spijt van dat ik de sprong in het diepe heb genomen: ik ben dankbaar dat Het Publieke Domein op mijn pad kwam.”