‘Het Publieke Domein bracht mij verder in mijn ontwikkeling’

Toen Serrie Nieuwhoffs werk overbodig werd, ging hij op zoek naar een nieuwe baan aan de andere kant van het land. Het Publieke Domein gaf hem de ruimte om eerst uit te zoeken wat hij wilde. Nu werkt hij naar volle tevredenheid bij een andere gemeente.

Toen de gemeente Pijnacker overging naar een nieuwe website en een sociaal intranet, kreeg webmaster Serrie Nieuwhoff te horen dat zijn werk overbodig werd. Met de nieuwe systemen zouden zijn collega’s voortaan zelf hun content kunnen plaatsen. Serrie besloot zijn naderende ontslag aan te grijpen om een baan te zoeken in de buurt van zijn chalet in Beekbergen. Hij vroeg zijn werkgever om hulp. Die gaf aan geen contacten te hebben in het oosten van het land, maar wees hem op de mogelijkheden van Het Publieke Domein om mensen te bemiddelen naar een nieuwe plek in de publieke sector. Dat advies volgde Serrie graag op.

Brede zoektocht

Het Publieke Domein bleek een goede keus. De organisatie nam Serries contract bij de gemeente Pijnacker over en gaf hem alle ruimte om de klap te verwerken en uit te zoeken wat hij nu precies wilde. “Ik heb cursussen en trainingen gevolgd en competentietests gedaan. Zo kwam ik erachter waar ik wel en niet goed in ben en wat ik wel en niet leuk vind.” Daarop volgde een brede zoektocht naar een nieuwe werkplek. ‘”Ik ben in het verleden ruim 17 jaar chemisch analist geweest bij Unilever. Voor mijn begeleider bij het Publieke Domein was dat een nieuwe branche en ik vond het mooi dat hij ervoor openstond om ook daar te zoeken. Uiteindelijk ben ik wel weer bij een gemeente terechtgekomen. Na een goed begeleidingstraject en drie sollicitatiegesprekken werd ik aangenomen bij mijn huidige baan. Sinds november ben ik functioneel beheerder in Arnhem.”

Leuk werk met leuke collega’s

In zijn nieuwe functie is Serrie superuser van Microsoft Teams. “Ik help mensen om de software te installeren, er goed mee te werken en problemen op te lossen. Dat sluit mooi aan bij wat ik wil en kan. Mijn werkgever is zeer tevreden en zelf ben ik ook blij. Het is leuk werk en ik heb prettige collega’s.” Serrie gaat dan ook vol goede moed de toekomst tegemoet. “Ik heb nu een jaarcontract en verwacht dat ik uiteindelijk een vaste aanstelling krijg. Maar ook als het niet werkt, kan ik altijd weer terecht bij Het Publieke Domein. Het is echt een leuke, sociale club met supervriendelijke mensen. Afgelopen winter ben ik er ook nog bij het kerstdiner geweest en kreeg ik een mooi kerstpakket. Ik zou ze absoluut aanraden aan iedereen die in overheidsland op zoek is naar een nieuwe baan.”