Duurzaam Inzetbaarheid Traject voor medewerkers

Samen met Shared Ambition heeft Het Publieke Domein het Duurzaam Inzetbaarheid Traject (DIT) ontwikkeld.

Zodra je in dienst bent bij Het Publieke Domein doorloop je het drie weken durende traject, waarbij je onder eigen regie en met behulp twee psychologen aan de slag gaat met je eigen duurzaam inzetbaarheid. Onderwerpen hierbinnen zijn; vitaliteit, talenten, vaardigheden, competenties en ontwikkelbaarheid hierop.

Het DIT is gebaseerd op de positieve psychologie, het legt de nadruk op mogelijkheden in plaats van op onmogelijkheden en op het motiveren van jezelf om juist je sterke kanten (talenten, vaardigheden, eigenschappen, competenties) te gebruiken, energie te vergroten en jezelf te ontwikkelen.

Hiervoor wordt onder andere het KernTalentenassessment (KTA) ingezet, dat wordt uitgevoerd door een gecertificeerd KernTalentenanalist. Je ontdekt door middel van deze methode wie jij bent, wat jouw potentieel is en wat jou intrinsiek motiveert. De uitkomst van deze analyse is voor het leven. Daarnaast worden er ook meerdere wetenschappelijke onderbouwde vragenlijsten op het gebied van talenten, competenties en drijfveren ingezet en worden de uitkomsten op kruisverbanden doorlopen met de KTA.

Het DIT is vormgegeven via een ePortfolio omgeving. Zo kun je op ieder moment en op elk gewenst apparaat (mobiele telefoon, laptop, PC) aan je eigen inzetbaarheid en ontwikkeling werken.

Doordat het DIT via een ePortfolio wordt vormgegeven is het heel gemakkelijk het uiteindelijke Duurzaam Inzetbaarheid dossier dat je in het DIT hebt opgebouwd gedurende je gehele verdere loopbaan te gebruiken voor verdere ontwikkeling en professionalisering. Met jouw goedkeuren wordt het DIT dossier binnen jouw dienstverband bij Het Publieke Domein gebruikt door het te koppelen aan de aanwezige HR cyclus en als input te gebruiken voor verdere loopbaangesprekken. Dit alles onder jouw eigen regie. Hiervoor kun je zelf vanuit het ePortfolio steeds eenvoudig een presentatie/CV/Pitch maken welke precies de onderdelen behelst die voor het gekozen doel/gesprek het meest geschikt zijn.

 

Ook kan een unieke koppeling gemaakt worden met alle actuele openstaande vacatures in Nederland via de gekoppelde arbeidsmarktverkenner. Je krijgt dan op basis van jouw profiel (talenten, sterke competenties en drijfveren) precies de vacatures in zicht welke bij jouw kracht en wensen aansluiten.

Het uiteindelijke resultaat is dat je stil hebt gestaan bij je talenten, competenties, wensen, vitaliteit, en specifieke ontwikkelbehoefte. Ook heb je geleerd hoe je je jezelf zowel intern als extern krachtig en authentiek op je eigen unieke kracht kan presenteren. Via een druk op de knop zie je actuele vacatures/opdrachten die aansluiten bij jouw kracht, talenten en wensen binnen het DIT ePortfolio. Op deze wijze kun je zelf de maximale regie over je gehele loopbaan in handen nemen!