Kennisverrijking

Assessments

Duurzame inzetbaarheid versterken

Assessments zijn binnen de publieke sector van vitaal belang om ervoor te zorgen dat medewerkers niet alleen aan de huidige normen voldoen, maar ook uitgerust zijn voor de uitdagingen die de toekomst brengt.

Ze bieden een objectieve basis voor het identificeren van zowel bestaande competenties als ontwikkelingsbehoeften, cruciaal voor het aansturen van strategische personeelsplanning, het bevorderen van professionele groei en het verzekeren van een veerkrachtige en adaptieve overheidsdienst.

Het traject

Onze assessments, waaronder Selectie, Ontwikkeling en Duurzame Inzetbaarheid, zijn ontworpen met het oog op het maximaliseren van medewerkerspotentieel binnen de publieke sector. Selectie-assessments zorgen voor een optimale match tussen functie en kandidaat, waarbij zowel de vereiste vaardigheden als de cultural fit worden beoordeeld. Ontwikkelassessments leggen een fundament voor levenslang leren en carrièreontwikkeling door individuele groeipaden te identificeren. Assessments voor Duurzame Inzetbaarheid richten zich op het toekomstbestendig maken van medewerkers, door in te spelen op hun vermogen om zich aan te passen aan nieuwe rollen en veranderende omstandigheden. Samen vormen ze een integrale benadering die zowel de individuele medewerker als de organisatie als geheel ten goede komt.

Het resultaat

De resultaten van onze assessments bieden waardevolle inzichten die de basis vormen voor effectieve personeelsstrategieën in de publieke sector. Ze stellen organisaties in staat om gerichte ontwikkelingsprogramma’s op te zetten, de juiste talenten op de juiste plaatsen in te zetten en een omgeving te creëren die zowel de individuele groei van medewerkers als de algehele organisatorische veerkracht ondersteunt. Dit resulteert in een versterkte publieke dienstverlening, klaar om de uitdagingen van morgen aan te gaan.

Bent u geïnteresseerd in deze dienst of wenst u meer informatie te ontvangen?

Gelieve uw gegevens achter te laten, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Meer info
Veelgestelde vragen

Assessments bieden inzicht in individuele vaardigheden, competenties en werkvoorkeuren, wat zelfbewustzijn en loopbaanontwikkeling bevordert. Ze maken gerichte persoonlijke en professionele groei mogelijk door feedback en identificatie van sterke punten en ontwikkelingsgebieden.

Door het aantonen van capaciteiten en geschiktheid voor specifieke rollen, vergroten assessments de kansen op carrièrevooruitgang binnen de publieke sector. Ze bieden ook mogelijkheden voor netwerken en het ontvangen van waardevolle feedback van sectorprofessionals.

Assessments zorgen voor een objectieve beoordeling van kandidaten, wat bijdraagt aan eerlijke en transparante selectieprocessen. Ze helpen bij het identificeren van de beste kandidaten voor de functie en bevorderen de ontwikkeling van bestaande medewerkers, wat leidt tot hogere prestaties en medewerkerstevredenheid.

Bekijk ook de andere modules

Begeleiding

Trainingen

Coaching

Heeft u nog vragen?

Heeft u specifieke vragen of wilt u meer weten over onze diensten? Neem gerust contact op via ons contactformulier, per email of telefoon. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te begeleiden naar de juiste oplossingen.

Fenneke Thors

Adviseur Arbeid & Mobiliteit

Maurice Lindaart

Adviseur Arbeid & Mobiliteit

Veroniek Smits

Adviseur Exclusieve posities

Herre Trujillo

Coach arbeid en gezondheid