Het Publieke Domein – DIT

Samen met B&A groep heeft het Publieke Domein het Duurzaam Inzetbaarheid Traject ontwikkeld.

Het DIT is een uniek en innovatief 14 daags Development Center waarmee een medewerker van het Publiek Domein zicht krijgt op zijn of haar duurzame inzetbaarheid en vitaliteit in alle facetten. Dit gebeurt onder regie van de medewerker zelf, daarbij ondersteund door een tweetal adviseurs van de B&A groep en een loopbaancoach.

Het DIT is vormgegeven via een ePortfolio omgeving. Een medewerker kan zo op ieder moment en op gewenst apparaat (mobiele telefoon, laptop, PC) aan zijn/haar eigen inzetbaarheid werken.  Doordat het DIT via een ePortfolio wordt vormgegeven, is het heel gemakkelijk het uiteindelijke dossier van de medewerker gedurende diens gehele verdere loopbaan te gebruiken voor verdere ontwikkeling en professionalisering. Deze kan dan vervolgens concreet gekoppeld worden aan de aanwezige HR cyclus en te gebruiken als input voor verdere loopbaangesprekken. Hiervoor wordt vanuit het ePortfolio steeds eenvoudig een presentatie/CV/Pitch gemaakt welke precies de onderdelen behelst die voor dat doel het meest geschikt zijn.

Ook wordt er een unieke koppeling gemaakt met alle actuele openstaande vacatures en opdrachten in Nederland. Een medewerker krijgt dan op basis van zijn haar profiel (talenten, sterke competenties en drijfveren, regio etc. etc.) precies de vacatures in zicht welke hierbij aansluiten.

Het uiteindelijke resultaat is:

  • een medewerker die stil heeft gestaan bij diens talenten, wensen, vitaliteit, veerkracht en specifieke ontwikkelbehoefte
  • een medewerker die vervolgens in beweging is gekomen om zichzelf te versterken waar nodig
  • een medewerker die zich zowel intern als extern krachtig en authentiek kan presenteren.

Via een druk op de knop kan hij/zij reageren op actuele vacatures/opdrachten vanuit het ePortfolio, waar nodig met ondersteuning van de loopbaancoach. Op deze wijze kan de medewerker de maximale regie over zijn/haar gehele loopbaan in handen nemen.